Header icon 1 Header big icon 1
Header icon 2 Header big icon 2
Header map pin icon Header map close icon Наші склади
Київ
Київ, Залізничне шосе, 21
Київ, Залізничне шосе, 21 метро Либідська
Прокласти маршрут
Київ, пр-т Степана Бандери, 20А
Київ, пр-т Степана Бандери, 20А метро Почайна
Прокласти маршрут
Київ, пр-т Повітрофлотський, 64
Київ, пр-т Повітрофлотський, 64 Севастопольська пл.
Прокласти маршрут
Київ, вул. Олеся Бердника, 67
Київ, вул. Олеся Бердника, 67 метро Нивки
Прокласти маршрут
Львів
Львів, Тобілевича, 8
Львів, Тобілевича, 8 Залізничний вокзал
Прокласти маршрут
Львів, Городоцька, 128А
Львів, Городоцька, 128А Приміський вокзал
Прокласти маршрут
Одеса
Одеса, Партизанська 17
Одеса, Партизанська 17 БЦ Sun City
Прокласти маршрут
Header phone icon0800330338
UA

Хелловін та атрибутика. Куди її ховати після свята?

Хелловін: краще лякати, ніж бути наляканим

Не зовсім з Америки

Дехто вважає, що Хелловін (або День усіх святих) — продукт бездумної глобалізації та орієнтації на американські цінності. Це стереотип, оскільки це кельтське темне свято. Кельти — мрійники та містики стародавньої Європи святкували зустріч із потойбічним наприкінці жовтня та назвали її Самайн. Вони вірили, що в цей час духи померлих та інші потойбічні створіння долають зазвичай непроникний бар’єр та виходять на контакт із людьми.

Англійці, а згодом американці лише успадкували у кельтів це повір’я, яке ще й додали до нього язичницький характер. У результаті християнська церква внесла корективи, призначивши День Усіх святих на 1 листопада, тобто на дату, що йде за Самайном, та припадає на 31 жовтня. Хоча кінцевий день жовтня і набув назви «напередодні Дня Усіх святих», усі пам’ятають, що саме цієї доби шанс зіткнутися з нежиттю як ніколи великий. А святих вшановують услід, якщо залишилися сили.

Як відзначити Хелловін

Для сучасних українців це кельтське свято — не привід по-справжньому очікувати на зіткнення із примарою чи упирем. Для найкреативніших з них він став можливістю самому стати нечистю. Саме в цей день можна налякати зустрічних, змусивши їх ворожити, чи не втік ти з пекла. Також 31 жовтня у Києві та Львові влаштовуються вечірки, на яких присутні можуть помірятися, хто переконливе потойбічне створення, а хто начебто виліз із поганого жаху.

Подбайте про костюм та реквізити

  • >Щоб налякати, потрібно підготуватися, з цією метою необхідно заздалегідь придбати одяг та атрибутику, які перетворять вас на бранця диявольської вічності. У моді все чорне та закритого крою. Якщо це білий одяг, не завадять симпатичні криваві плями, щоб усе було зрозуміло, що ви воскресла жертва звірячого вбивства.
  • Зрозуміло, Хелловін — це гарбузи, гарбузи та ще раз гарбузи (нескладно здогадатися, що вони символізують черепи). Ці атрибути можуть мати різні розміри та забарвлення і бути як лякаючими, так і забавними.
  • Павутина — символ тліну та занедбаності, тому перед шабашем нечисті варто її розвісити у приміщеннях, де відзначатиметься день її прориву на волю.
  • Художньо виконані ноги, що стирчать, здатні жахнути неофітів, які не знають, що таке Хелловін, хоча з ними потрібно бути обережним, аж надто вони реалістичні.

Після свята

Коли темний карнавал відгримів, усі відбоялися, окрім тих, хто краще підготувався та налякав інших сам, атрибутику треба десь залишити до наступного жовтня. Для цього можна скористатися сервісом зберігання речей, який пропонує компанія TetrisBOX. Оренда складу у цієї фірми в Україні — гарантія, що всі потойбічні атрибути доживуть до нового Хелловіна в цілості й безпеці, та тлін їх не торкнеться, і примари не віднесуть і жодна тиковка не розколеться. В результаті наступного року їх господар зможе вийняти знову актуальний реквізит з контейнера і знову поринути у світ містики та жахнути своє оточення, випустивши на волю демонів.

 

Дякуємо!
Ви неймовірні!
Наш оператор зв`яжеться
із Вами вже дуже скоро.
×
Feedback type Feedback type Feedback type