Header icon 1 Header big icon 1
Header icon 2 Header big icon 2
Header map pin icon Header map close icon Наші склади
Київ
Київ, Залізничне шосе, 21
Київ, Залізничне шосе, 21 метро Либідська
Прокласти маршрут
Київ, пр-т Степана Бандери, 20А
Київ, пр-т Степана Бандери, 20А метро Почайна
Прокласти маршрут
Київ, пр-т Повітрофлотський, 64
Київ, пр-т Повітрофлотський, 64 Севастопольська пл.
Прокласти маршрут
Київ, вул. Олеся Бердника, 67
Київ, вул. Олеся Бердника, 67 метро Нивки
Прокласти маршрут
Львів
Львів, Тобілевича, 8
Львів, Тобілевича, 8 Залізничний вокзал
Прокласти маршрут
Львів, Городоцька, 128А
Львів, Городоцька, 128А Приміський вокзал
Прокласти маршрут
Одеса
Одеса, Партизанська 17
Одеса, Партизанська 17 БЦ Sun City
Прокласти маршрут
Header phone icon0800330338
UA

Зберігання лиж та сноубордів

Гірськолижний спорт – популярний вид активного відпочинку. Після закінчення сезону і любителям, і професіоналам доводиться укладати лижі та сноуборди на зберігання до наступної зими. Знадобиться підходяще місце для цих великогабаритних предметів і правильні умови.

Як не можна зберігати гірськолижне спорядження

Для одягу та взуття знайдеться місце в шафі, комоді, вбиральні. Але лижі та сноуборд – це досить великі предмети. Їх ховають в гаражі, відправляють “у відпустку” на захаращений балкон, в підвал і т.п. Найкреативніші райдери примудряються зробити улюблене спортивне спорядження частиною інтер’єру. Будь-яке з цих місць може виявитися небезпечним.

Матеріали, з яких роблять лижі та сноуборди, добре переносять холод, але спека їм протипоказана. При перегрів страждає не тільки естетичний вигляд інвентарю, а й структура полімеру, він кришиться при обробці, знижуються ходові якості. Такі ж проблеми виникають при тривалій дії ультрафіолету.

В гаражі і підвалі, як і на незаскленому балконі, сноуборду та лижам загрожує інша небезпека – волога. Високий рівень вологості сприяє появі іржі на канті, це помітно знижує ресурс їх служби. Небезпечне окислення металу і для кріплень, які втрачають міцність. Під питанням може опинитися безпека спортсмена під час спуску.

Іноді сноуборд укладають на зберігання горизонтально, на верхній полиці досить просторої шафи. У прагненні використовувати місця з користю, господарі кладуть зверху на дошку інші предмети. Цього робити не слід, бо навіть незначне навантаження може деформувати нижній Тейл.

Підготовка до зберігання

Перед тим, як сховати лижі на літнє зберігання, потрібно їх підготувати:

  • Очистити від забруднень.
  • Висушити.
  • Натерти скользяк воском.
  • З’єднати стяжкою по центру.
  • Прибрати в чохол.

Кріплення також потрібно очистити, використовуючи спеціальні засоби, а потім просушити. Не можна ховати в чохол лижі, якщо на них є хоч крапля вологи. Приблизно так само готують до зберігання сноуборд:

  • Очищають і просушують.
  • Знімають і чистять кріплення.
  • Обробляють воском.
  • Ховають в чохол.

Спеціалізовані центри надають послуги з очищення такого спорядження. Не можна просто помити сноуборд губкою з милом і теплою водою. Знадобиться спеціальна смивка. На початку нового сезону старий віск доведеться видалити і нанести свіжий.

Правила зберігання для лиж та сноубордів

Місце може бути будь-яким, але воно повинно відповідати основним параметрам:

  1. ніякої вологи;
  2. жодних сонячних променів;
  3. помірна температура;
  4. подалі від будь-яких джерел тепла.

І лижі, і сноуборди обов’язково повинні бути в чохлі, оптимальне положення – вертикальне.

Якщо в будинку складно знайти підходяще місце, краще орендувати склад. Компанія TetrisBOX пропонує зручні бокси в Києві і Львові. Там підтримується відповідна температура і вологість, туди зручно добиратися, є цілодобовий доступ до приміщення і т.п. Об’єкти охороняються, здійснюється постійне відеоспостереження. Щоб заощадити, можна скооперуватися з друзями-райдерамі і зняти загальне приміщення.

На заскленому балконі цілком можна створити прийнятні умови: поставити спорядження вертикально, в тінистому кутку. Хоча інтер’єр упорядкованій лоджії або балкона від такої присутності виграє не завжди. Але відкритий балкон однозначно не підходить для зберігання гірськолижного спорядження, навіть в чохлі.

Широка полка під стелею може вирішити проблему, але встановлювати її треба подалі від санвузла та опалювальних приладів. У висотних будинках залишається ймовірним затоплення зверху. Постраждають не тільки стіни і стеля, а й улюблений спортінвентар. Якщо дозволяє простір, краще виділити для цього окрему неглибоку шафу.

Дякуємо!
Ви неймовірні!
Наш оператор зв`яжеться
із Вами вже дуже скоро.
×
Feedback type Feedback type Feedback type